dobra pochodna?
Mariush: | | sin6x | | 6(cos6x+1) | |
( |
| )'= |
| |
| | 1+cos6x | | 1+cos26x | |
17 lut 15:19
J: Zła.
17 lut 15:20
Janek191:
Skorzystaj z wzoru na pochodną ilorazu dwóch funkcji oraz na pochodną
funkcji złożonej

Np. [ sin 6x] ' = cos 6x * 6 = 6 cos 6x
17 lut 15:29
J: | | 6(cos6x +1) | |
..... = |
| |
| | (1 +cos6x)2 | |
17 lut 15:33
Mariush: o dziekuje
17 lut 15:35
J: Licznik masz policzony dobrze.
17 lut 15:36
Mariush: a w mianowniku podnioslem kazdy z wyrazow do kwadratu
17 lut 15:39
J: A to błąd
17 lut 15:41
Domel:
bo (a + b)
2 ≠ a
2 + b
2
17 lut 16:05