Dla jakich wartości parametru a rozwiązaniem układu
Matejko: Dla jakich wartości parametru a rozwiązaniem układu równań
jest para liczb dodatnich
jakie założenia? x+y>0 i xy>0? proszę o wskazówkę
17 lut 13:16
wredulus_pospolitus:
niby tak ... ale po co Ci właściwie takie założenia
17 lut 13:18
wredulus_pospolitus:
w jaki sposób chcesz z nich skorzystać
17 lut 13:18
zawodus: Tak to jest jak się uczy schematów

to jest wyciągnięte z równań kwadratowych z parametrem.
17 lut 13:21
kika: Wyznaczasz x i y i dajesz zał x>0 i y>0
17 lut 13:22
Bizon:
y=−ax−1 ....wnioski
4x+a(−a−1)−1=0 ⇒ 4x=a2+a+1 wnioski
17 lut 13:24
Piotr 10: metodą wyznaczików
17 lut 13:32
Marcin żyłcia najleprzy DJ: miljon piencset sto dziewiencstet kurwa
17 lut 13:37
Matejko: a jak zrobić jak jest para liczb o różnych znakach?
17 lut 18:12
Matejko:
17 lut 18:17
Matejko: mam już dzięki
17 lut 18:35