matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
A
qweyis:
|z−2| − jak to rozpisać, czy to będzie
√
x
2
+y
2
+(−2)
2
?
17 lut 09:26
Janek191:
z = x + y i więc z − 2 = ( x − 2) + y i I z − 2 I =
√
( x − 2)
2
+ y
2
=
17 lut 09:29