potęgi :p
Piotr: Proste pytanie

jak pod pierwiastkiem mamy wartosc bezwzgledna. to czy mozemy to zamienic na cos np na kwadrat
lub na cos jest takie cos
17 lut 08:01
J:
O to chodzi: √(x −1)2 = I x − 1 I ?
17 lut 08:07
Piotr: nie nie chodzi o to ze pod pierwiastekim mam wartosc bezwzgledna a wniej 4/3 sinx i czy mozna
to zamineic jakos na kwadrat lub na cos
17 lut 08:09
J:
I4/3sinxI = 4/3sinx , gdy sinx ≥ 0
I4/3sinxI = −4/3sinx , gdy sinx < 0
17 lut 08:11
Piotr: no tak zapomnialem o elementranej rzeczy

dzieki
17 lut 08:13