przesyłam zadanko ,z góry dzięki ;))
Amelia: Wiadomo,że P(A ∪ B)= 34, P (A ∩ B) = 12 ,P( A`)=13 .
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń A i B .
16 lut 22:23
sushi_ gg6397228:
wzory znasz?
16 lut 22:25
bezendu:
Wzór masz w tablicy.
16 lut 22:25
Amelia: Czyli : P (A) * P(B)
34 * 12 * 31 = ?
16 lut 22:33
16 lut 22:38
sushi_ gg6397228:
tam nie ma takiego wzoru
przepisz wzor z ktorego korzystasz
16 lut 22:39
Mila:
Dobrze.
Trzeba było podać wzór koleżance.
16 lut 22:40
Mila:
Amelia źle, Radek dobrze.
16 lut 22:41
sushi_ gg6397228:
a na maturze, Kto poda wzór na "złotej tacy" ?
16 lut 22:43
Marcin: P (A ∪ B) = P (A) + P (B) − P (A ∩ B)
Oto wzór dla koleżanki
16 lut 22:43
Marcin: sushi tablice podadzą wzór, ale trzeba wiedzieć jak i gdzie go użyć
16 lut 22:44
Janek191:
I jeszcze II wzór :
P( A ) = 1 − P( A ' ) P( A' ) = 1 − P( A)
16 lut 22:48