Witam.,mógłbym prosić o rozwiązanie :
Maciek17 : Ile jest liczb pięciocyfrowych spełniających jednocześnie następujące warunki :
1.w zapisie tej liczby nie występuje liczba 4 ;
2. cyfry setek, dziesiątek i jedności są nieparzyste;
Z góry dziękuję za rowiązanie .
16 lut 22:06
Janek191:
Czy cyfry mogą się powtarzać ?
16 lut 22:12
Maciek17 : tak byle by spełniały warunki
16 lut 22:16
Marcin: 8*9*5*5*5
16 lut 22:19
Janek191:
Jeżeli cyfry mogą się powtarzać, to tych liczb będzie
N = 8*9*5*5*5 = 72 *125 = 9 000
16 lut 22:20
Amelia: dziękuje za pomoc
16 lut 22:26
Marcin: Maciek napisał, Amelia podziękowała
16 lut 22:29
Janek191:
Maciek genderysta !
16 lut 22:41