Ciągi - granica niewłaściwa
Ala: Witam, proszę o pomoc w zadaniach:
1. Dany jest ciąg o wzorze ogólnym an=6√8. Dla jakich n jest spełniony warunek an>10, a
dla jakich an>100?
2. Dany jest ciąg o wzorze ogólnym an=n3+40n2−25n. Dla jakich n jest spełniony warunek
an>1000?
3. Dany jest ciąg o wzorze ogólnym an=1,1n. Dla jakich n jest spełniony warunek an>12?
16 lut 22:02
sushi_ gg6397228:
i z czym masz dokladnie problem ?
16 lut 22:06
Ala: Nie wiem jak to obliczyć
16 lut 22:15
sushi_ gg6397228:
to nie jest odpowiedz
podali an> liczba
wpisujesz przepis> liczba i liczysz
16 lut 22:19