matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Szymon:
Wykaż, że
1
log
3
2
+
1
log
5
2
< 4
16 lut 21:41
J:
1
= log
2
3
log
3
2
1
= log
2
5
log
5
2
4 = log
2
2
4
16 lut 21:47
J:
log
2
3 + log
2
5 < log
2
16 ⇔ log
2
(3*5) < log
2
16 ⇔ 15 < 16 cnw.
17 lut 06:04