Ciągi
krezz: Wiem, że pewnie strasznie proste, ale po feriach po prostu nic nie pamiętam
Zbadaj monotoniczność ciągu (an), jeśli:
a)
a1=1
an+1=2an dla n≥1
b)
a1=0,5
c)
a1=−8
d)
a1=1
an+1=−3an dla n≥1
16 lut 21:41
Bogdan:
Jeśli przez 2 tygodnie wszystko zapomniałeś, to masz problem, trzeba się leczyć, może
jakieś witaminy?
16 lut 21:47
Marcin: B1, B3, B6. Bogdan dobrze 'prawi'
16 lut 21:48
krezz: Fajnie, fajnie, tylko z ciągów miałem tylko jedną lekcję w piątek przed feriami, to mogę chyba
nie pamiętać jak się robi taki typ zadań.
16 lut 21:53
krezz: Może mi kto pomóc i powiedzieć jak to się robi
16 lut 22:01
kaka: O , szkoda że rano nie przypomniałeś −(aś) sobie.
16 lut 22:06
16 lut 22:07
krezz: To to ja rozumiem, ale nie ma tam tego typu zadań, czyli chyba ciągów zdefiniowanych
rekurencyjnie
16 lut 22:12
krezz: Może mi ktoś to wyjaśnić
16 lut 22:30
16 lut 22:33
krezz: Czyli po prostu mam to robić "na piechotę" i zobaczyć co mi wyjdzie
16 lut 22:40
kika: tak
16 lut 22:45
Krezz: Ok, dzięki
16 lut 22:48