matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że
agusiakk95:
1
Wykaż, że log
a
3
b * log
b
2
a=
.
6
16 lut 20:49
sushi_ gg6397228:
wzory znasz?
16 lut 20:54
pigor:
..., np. tak
log
a
b
llog
a
a
L=log
a
3
b * log
b
2
a=
*
=
log
a
a
3
log
a
b
2
log
a
b
1
1
1
=
*
=
*
=
1
6
= P c.n.w. .
3log
a
a
2log
a
b
3
2
16 lut 20:56