matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania z wart bezwzględną
dżasta :
| |x| + 1 | = 2 pomocy
16 lut 20:47
Alfa:
||x|+1| = 2 ↙ ↘ |x|+1 = 2 |x|+1 = −2 |x| = 1 |x| = −3 ↙ ↘
sprzeczność
x = 1 x = −1
16 lut 21:08