fizyka
Johny: Zależność drogi s przebytej ciałem jako funkcja czasu t opisuje się równaniem
gdzie A=6 m, B=3 m/s, C=2 m/s2.
Zadanie:
Obliczyć średnią prędkość i średnie przyśpieszenie ciała w odstępie czasowym od 1 s do 4 s.
wie ktoś jak to ugryźć ?
16 lut 20:14
sushi_ gg6397228:
policz pierwsza pochodna "drogi" po czasie−−> predkosc
policz drugą pochodna "drogi" po czasie−−> przyspieszenie
16 lut 20:18
Johny: ok wyszło dziękuje sushi
16 lut 20:30
PW: To są trzy zadania A, B i C? Bo jakoś to absurdalnie brzmi. Nigdzie nie podałeś tej "drogi jako
funkcji czasu".
16 lut 20:32