matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
ania1312:
W wazonie stoi 12 czerwonych i 8 żółtych róż . Pani Krystyna wyjeła losowo 2 róze z wazonu . Oblicz prawdopodobieństwo ,ze wśród wybranych kwiatów jest przynajmniej jedna róża żółta . BARDZO PROSZĘ O POMOC
16 lut 19:01
Radek:
Ω=20
8
1
12
1
8
2
A=
*
+
=
16 lut 19:03
ania1312:
dziękuję
16 lut 21:04
daras:
https://matematykaszkolna.pl/forum/237761.html
16 lut 21:06
witek:
Ω=190
26 kwi 16:43