matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoże ktoś rozwiązać układ równań???
justka:
1−q
3
21=a
1
x
1−q
a
3
1 x q
3
= 5832
25 paź 20:40
Eta:
Najpierw napisz porzadnie
znak mnożenia * co to jest? a
3
1
25 paź 20:51
justka:
1−q
3
21= a
1
*
1−q
a
3
1
* q
3
=5832
25 paź 21:18