calki
Marlennnnna: Jak rozwiazac takie zadanko:
∫xe−3xdx
16 lut 13:22
Bogdan:
przez części
16 lut 13:26
Marlennnnna: to wiem ale nie moge dojsc do wyniku
16 lut 13:38
Marlennnnna: tak samo mam z tym przykladem ∫x2e−2xdx
16 lut 13:39
Bogdan:
| | −1 | | 1 | |
∫xe−3xdx = |
| xe−3x + |
| ∫e−3xdx = ... dokończ |
| | 3 | | 3 | |
u = x v' = e
−3x
16 lut 13:50
Marlennnnna: a jak poradzic sobie z tym ddziwnym przykladem:
u=(cosx)
2 v'=x
| | 1 | |
= |
| x2(cosx)2+∫cosxsinxx2dx |
| | 2 | |
nie wiem jak poradzic sobie z ta calka
16 lut 14:20
matyk: w drugą stronę całkuj...
16 lut 14:24
Marlennnnna: nie rozumiem
16 lut 14:27
16 lut 15:31