matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
białyy:
wyznacz a1 ciągu arytmetycznego wiedzac ze n=15, an=−88, r=8
16 lut 12:45
J:
a
1
5 = − 88 a
1
5 = a
1
+14r i po temacie.
16 lut 12:47
Uczę się:
a
15
=a
1
+14r a
1
=−14*r
16 lut 12:50