matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria rówania
stabil:
proszę, czy ktoś mógłby mi rozwiązać ten przykład, bo już nie wiem jak go zrobić
π
ctg2x=1, x∊ < −
; π >
2
15 lut 22:51
agulka:
π
ctg2x=ctg
4
π
2x=
4
x=...
15 lut 22:54
Janek191:
π
ctg 2x = 1 , x ∊ < −
; π>
2
π
2x =
4
π
x =
8
=========
15 lut 22:54
stabil:
przepraszam, ctg 2x = −1, zapomniałem o tym minusie
π
wychodzi mi te −
,
8
3π
7π
ale nie wiem jak wyznaczyć pozostałe wyniki czyli
,
8
8
15 lut 23:02