matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
Marlennnnna:
Czy wytlumaczy mi ktos to przejscie:
1
1
1
1
1
(...)=
x
3
arctgx−
∫x
3
dx=
x
3
arctgx−
∫xdx
3
3
1+x
2
3
3
1
xdx
+
∫
nie rozumiem w jaki sposob calka zostala rodzielona na dwie
3
1+x
2
15 lut 22:29
ICSP:
x
3
+ 1
x
3
+ x
x
x
=
−
= x −
x
2
+ 1
x
2
+ 1
x
2
+ 1
x
2
+ 1
15 lut 22:33
Marlennnnna:
x
3
+x
dlaczego
dalo x?
x
2
+1
15 lut 22:41
ICSP:
Wyciągnij x przed nawias w liczniku.
15 lut 22:43
Marlennnnna:
dziekuje
15 lut 23:15