matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kostka do gry
Marceli:
Rzucamy trzykrotnie kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia sześciu oczek przynajmniej dwa razy po kolei.
15 lut 19:26
Aga1.:
IΩI=6*6*6 A={(6,6,1),(662), (663), (664), (665), (166), (266) (366), (466),(566),(666)} Powstawiaj sobie przecinki IAI=11
IAI
P(A)=
=
IΩI
15 lut 20:27