ciagi
Uczę się: | | 5 | |
Ciąg o wyrazie ogólnym an = |
| jest ciągiem: |
| | 3n | |
a)mającym wszystkie wyrazy większe od 1
| | 5 | |
b) mającym wszystkee wyrazy mniejsze od |
| |
| | 3 | |
c)geometrycznym
d)arytmetycznym
wytłumaczy mi to ktoś?
15 lut 18:10
bezendu: A co tak trudno podstawić i sprawdzić ?
15 lut 18:13
Eta:
| 5 | | 5 | | 5 | |
| . |
| , |
| ,....... jaki to ciąg? |
| 3 | | 9 | | 27 | |
15 lut 18:14
15 lut 18:16
Uczę się: no geo
15 lut 18:16
Uczę się: chodziło mi o wytłumaczenie bardziej takie liczbowe a nie że podstawić kolejne liczby

ale ok
15 lut 18:23
Uczę się: albo to:
ciagiem arytmetycznym jest ciąg o wyrazie:
an = n+5 taka jest odpowiedź no i podstawiając wychodzi różnica 1.
no ale w podpowiedziach jest:
an+1 + 5 − an = 1
wiem że różnica drugiego wyrazu i pierwszego to r równy 1 ale jak to oni podstawili ?
mi to wychodzi jakieś śmieszne bo:
n+1+5−n+5
n−n=−11
0=−11 proszę mnie naprowadizć
15 lut 18:32
Marcin: n+1+5−(n+5)= n+1+5−n−5=1
15 lut 18:39
dobra rada:
Ejj kolego "Uczę się"
Cienko widzę ... zdanie podstawy, a cóż dopiero rozszerzenia ?
Bierz się ostro do nauki!
15 lut 18:47
Uczę się: dzięki za dobrą radę
15 lut 18:50
Marcin: Przyłączam się do rady dobrej rady i lecę na drugą serię skoków
15 lut 19:48