matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
dziewięćdziesięć:
mam pytanie do zadania, które było tutaj:
79553
x
π
skąd się wzięło to przekształcenie podane w odpowiedzi:
=
+ kπ
2
2
π
Czy ono jest dlatego, że ctgα=0 <=> α =
?
2
x
π
i później porównuję
do
+kπ ?
2
2
15 lut 17:30