s
matmematyka: jak jest ta sama potega ale inne liczba np 22 *122 to co wtedy jest jakis wzro?
25 paź 18:19
matmematyka: 2−√3
−−−−−−−
1+√3 spr czy jest sin pewnego kata
25 paź 18:23
darek: (a · b)
m = a
m · b
m (potęga lioczynu)
25 paź 18:24
25 paź 18:26
matmematyka: a moge to skrocic
1
−−−−
2−3/2 i to calosc do −4/3
25 paź 18:32
matmematyka: moge skrocic 3 i 4 z 2?
25 paź 18:33
matmematyka: nei wiem jak to tu napisac
25 paź 18:33
matmematyka:
25 paź 18:34
matmematyka:
25 paź 18:36
25 paź 18:42
matmematyka: aha bo msyulam ze moze mozna skrocic ta 3 i 2 z 4
25 paź 18:46
AROB: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(( |
| )−32)−43 = ( |
| )32*43 = ( |
| )2 = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | |
Miałaś rację, że te ułamki można skrócić, gdyż jest to mnożenie wykładników − ułamków.
25 paź 23:12
matmematyka: dzieki arob
26 paź 12:09
marcia: 1/2 to 2 do −1
lub an*bn = (a*b)n
26 paź 13:45