matematykaszkolna.pl
Maturzyści z rozszerzenia Uczę się: Witam. Maturzyści z poziomu rozszerzonego. czego konkretnie się uczycie. jakie działy nas obowiązują? jakieś tematy konkretne? ktoś może ma jakąś rozpiskę co musi taki maturzysta umieć?
15 lut 16:43
Saizou : od czego jest strona CKE, zobacz sam
15 lut 16:44
Marcin: Jeżeli dopiero teraz chcesz się zacząć uczyć do rozszerzenia, to powodzenia emotka
15 lut 16:49
Uczę się: 3 miesiące to mało?
15 lut 16:52
bezendu: 2 miesiące. Ja teraz powtarzam planimetrię bo wiem, ze to nie idzie. Rób codziennie arkusze.
15 lut 16:53
Marcin: No według mnie mało. Zależy też oczywiście od jakiego poziomu zaczynasz. emotka Ja zacząłem się uczyć zdecydowanie za późno i teraz żałuję.
15 lut 16:55
Uczę się: no ja również żałuje, jednak nie mam aż takich ambicji by wyjechać 80% z rozszerzenia (chociaż chciałbym) wystarczyło by mi nawet 50% bo jak już pisać rozszerzenie to nie na 0 % ^^ i nie nie zaczynam się dopiero teraz uczyć bo już próbuję lizać zadania maturalne z rozszerzenia od jakiegoś czasu. Czyli robienie arkuszy to podstawa. Zauważyliście może czy zadania z roku na rok są tworzone jakoś schematycznie?
15 lut 16:59
bezendu: Ciągi, wielomian, wartość bez, dwa dowody.
15 lut 17:00
5-latek: Przeciez mozesz sobie przejrzec arkusze maturalne i porownac
15 lut 17:00
Marcin: Ja liczę w tym roku na 'dość trudną' podstawę. I w miarę 'łatwe' rozszerzenie emotka Rozwiązania są zazwyczaj schematyczne
15 lut 17:02
Marcin: A to nie jest tak, że na rozszerzeniu ma być zadanie z każdego działu?m
15 lut 17:03
met: Powiem tak matematyka jest ciężka ale nie jakaś kosmiczna. Są zadania które się pojawiają co roku czyli równanie trygonometryczne lub nierówność , równanie lub nierówność z wartością bezwzględną , zawsze zadanie jest z prawdopodobieństwa, układ równań z ciągami, no i reszta to chyba geometria, coś tam z funkcjami też może się pojawić
15 lut 17:52