matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy !! obliczyć objętość obszaru przestrzennego
Ewelinka:
Obliczyć objętość obszaru przestrzennego V ograniczonego powierzchnią walca kołowego x
2
+ y
2
= 12 , płaszczyznami układu z=0, x=0, y=0, oraz płaszczyzną x+y+z−18=0.
15 lut 16:30