pochodna w punkcie x0
mm: Może ktoś wrzucić rozwiązanie? Bardzo mi zależy
15 lut 16:16
Mila:
Z definicji?
15 lut 16:21
Ajtek:
Pachnie mi egzaminem

.
15 lut 16:22
mm: zgadza się akurat tego przykładu nie umiem..
15 lut 16:29
mm: próbowałem f(2+h)−f(2)
15 lut 16:29
mm: nikt nie pomoże?
15 lut 16:57
mm: nie brakuje czegoś w tym zadaniu? bo ani wspólny mianownik ani mnożenie przez sprzężenie..
15 lut 17:00
mm: heeeeeelp
15 lut 17:37
Godzio:
| √6 − √(2 + h)2 + 2 | |
| = |
| √6√(2 + h)2 + 2 * h | |
| 6 − (2 + h)2 − 2 | |
| = |
| √6√(2 + h)2 + 2 * h(√6 + √(2 + h)2 + 2) | |
| − h2 − 4h | |
| = |
| √6√(2 + h)2 + 2 * h(√6 + √(2 + h)2 + 2) | |
| | h + 4 | |
− |
| |
| | √6√(2 + h)2 + 2(√6 + √(2 + h)2 + 2) | |
A w granicy to dąży do:
O ile się nie pomyliłem w mnożeniu
15 lut 17:42
ICSP: a gdzie 2 z licznika ?
15 lut 17:44
mm: może ktoś poprawic?
15 lut 18:15
15 lut 21:22
mm: można prosić o rozpisanie bo mi głupoty wychodzą.. −16√6 /2
15 lut 23:25
Mila:
Co rozpisać?
Godzio napisał.
15 lut 23:37
mm: późna pora była hehe zrobiłem i wyszło mi to samo wrzuce potem moje rozwiązanie
16 lut 09:21