Prosze o pomoc, zrobiłam większość ale jednego nie potrafie
Victoria: Dane jest przeksztalcenioe płaszczyzny P określone wzorem P(x,y) = (−x,y+1)
a. Wykaz ze przeksztalcenie P jest izometria.
b.Znajdz rownanie okregu o:x2+y2−2y−4=0 w tym przeksztalceniu
c.Wyznacz rownania osi symetrii figury ktora jest suma okregu o i jego obrazu w przeksztalceniu
P.
podpunkt a zrobiłam wyszło mi że jest izometrią
podpunkt b również zrobiłam i wyszło mi x2+y2−4y−1=0
Natomiast nie wiem jak mam się zabrać za podpunkt c proszę o pomoc
25 paź 18:06
Victoria: proszę niech mi ktoś podpowie
25 paź 18:20
Victoria: ....
25 paź 19:21
Victoria: proszę jeszcze raz pomozcie mi
25 paź 20:10