matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt...
Natalia:
Błagam pomocy!
Kąt α jest ostry i cosα=
1
4
. Oblicz 1+3ctg
2
α.
15 lut 10:51
5-latek:
jedynka trygonometryczna {Z[sin
2
x+cos
2
x=1]]
15
sin
2
x=1−cos
2
x sin
2
x=1−(1/4)
2
=
16
cos
2
x
3ctg
2
x=3*
= policz
sin
2
x
dodaj 1 do tego o po zadaniu
15 lut 11:08