liczby zespolone
ada1: proszę o rozwiązanie tego zadania z2−(2−i)z+1−i=0
14 lut 18:22
ICSP: Δ
14 lut 18:23
ada1: czyli moje a=1 b=2−i c=1 ?
14 lut 18:24
ICSP: a = 1
b = −(2 −i)
c = 1 − i
14 lut 18:24
Mila:
z
2−(2−i)z+1−i=0
Δ=(2−i)
2−4*(1−i)=4−4i−1−4+4i
Δ=−1
√Δ=i
| | 2−i−i | | 2−i+i | |
z1= |
| =1−i lub z= |
| =1 |
| | 2 | | 2 | |
14 lut 20:32
ICSP: √Δ =
±i
W końcu jesteśmy w zbiorze liczb zespolonych
14 lut 22:10
Mila:
Będę pamiętać
14 lut 23:02
ICSP: Dziękuję
14 lut 23:05
Fleur: 
dla ICSP
14 lut 23:41
Fleur:

dla Triviala.
14 lut 23:42