matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nww
ktos:
Nww(2014,2015)
14 lut 15:45
Mila:
a*b
NWW(a,b)=
NWD(a,b)
NWD(2014,2015)=NWD(2015−2014,2014)=1 NWW(2014,2015)=2014*2015
14 lut 16:35
Mila:
2014=2*19*53 2015=5*13*31 NWD(2014,2015)=1
14 lut 16:38