matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka oznaczona
polik:
2 ∫(4x−3) dx −1
14 lut 09:47
Janek191:
2 2 ∫ ( 4x − 3) dx = = [ 2 x
2
− 3x ] = 2*2
2
− 3*2 − [2*(−1)
2
− 3*(−1) ] =8 − 6 − [ 2 + 3] = −1 −1 = 2 − 5 = − 3
14 lut 10:03