f trygonometryczne
logg 22: oblicz pole i obwód trapezu prostokatnego którego podstawy maja długosci 18 i 12 a kat rozwarty
120 stopni
14 lut 00:07
Eta:
14 lut 00:17
Janek191:

Mamy
| 6 | | 1 | |
| = sin 30o = |
| ⇒ c = 12 |
| c | | 2 | |
zatem
h
2 + 6
2 = 12
2
h
2 = 144 − 36 = 108 = 36*3
h = 6
√3
Pole
P = 0,5 ( a + b)*h = 0,5 ( 18 + 12)*6
√3 = 90
√3
Obwód
L = a + h + b + c = 18 + 6
√3 + 12 + 12 = 42 + 6
√3
14 lut 00:19
logg 22: eta a mozna prosic o obliczenia
14 lut 00:20
Eta:
trójkąt ekierka i wszystko jasne
14 lut 00:20
Ajtek:

α+β=120
o
α=90
0 ⇒ β=...
a=18
b=12
x=a−b
Licz

.
14 lut 00:22
Ajtek:
Eta zadanie typu zróbcie za mnie pracę domową

.
14 lut 00:24
Eta:
Dokładnie

i.......
Janek odrobił pracę domową
14 lut 00:25
Ajtek:
log 22 dostanie piątkę

. A matury
Janek za
logg 22 nie napisze

.
14 lut 00:27
logg 22: spróbowałam obliczyc sama i wyszlo
14 lut 00:31
logg 22: a janek tylko pomógł w końcu po to zostało założone to forum...
14 lut 00:32
Ajtek:
Tylko pomogła to
Eta i ja.
Janek rozwiązał zadanie

.
14 lut 00:36