matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Skróć wyrażenie wymierne
Raf:
x
2
+3x
x
2
−9
25 paź 17:18
sxc:
x(x+3)
x
x
=
=1+
(x−3)(x+3)
x+3
3
25 paź 17:21
:-)TO TYLKO JA:
x(x+3)
(x+3)(x−3)
[
25 paź 17:22
Raf:
dzięki
25 paź 17:22
sxc:
errata:
x
x
=1−
x−3
3
25 paź 17:24
:-)TO TYLKO JA:
x
x−3
25 paź 17:25