Liczby rzeczywiste. Wyznacz x.
yeezus: Wyznacz x.
2x + 67 = 37x +28
13 lut 22:52
Janek191:
Czy to jest dobrze zapisane ?
13 lut 22:55
13 lut 22:56
yeezus: dobra, w sumie to bylo banalne zadanie, ale i tak wielkie dzieki
13 lut 23:00
yeezus: a moglby mi ktos jeszcze to obliczyc ? ;c
13 lut 23:06
Alfa: | | 28 − 27*37 | | 27(2−37) | |
x = |
| = |
| = 27 = ... |
| | 2−37 | | 2−37 | |
13 lut 23:11
ICSP: ;c
2x + 6
7 = 3
7x + 2
8
2x − 3
7x = 2
8 − 6
7
x(2 − 3
7) = 2
8 − 6
7
13 lut 23:11
yeezus: dziekuje bardzo !
13 lut 23:13