1
fizyk : ogarniacie moze fizyke ?
Dwie kulki o promieniu r=2 cm każda, naładowane są odpowiednio ładunkiem q1= 2*10−5 i q2=
10−5 C. Wartość siły odpychającej te kulki wynosi F=10N. Oblicz w jakiej odległości x od
siebie znajdują się kulki.
13 lut 21:59
eko: skorzystaj ze wzoru F= k*(Q1Q2)/R2
13 lut 22:03
Trivial:
Wzór na siłę Coulomba i chyba nic więcej.
13 lut 22:03
fizyk : wychodzi, dzięki
13 lut 22:08
daras: kulki znajdują się w odległości ok. 38 cm
a ich środki w odległości 42 cm
16 lut 20:48