Naszkicuj wykres funkcji
Bartek: | | |cosx| − cosx | |
f(x) = |
| |
| | sinx | |
w przedziale (0;2π)
13 lut 21:28
Trivial:
Rozbij na przypadki:
| | ⎧ | −2ctg(x) dla cos(x) < 0 | |
| f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 0 dla cos(x) ≥ 0 | |
13 lut 21:46
Bartek: ktoś może ma pomysł aby przekształcić ten wzór ?
13 lut 21:47
Bartek: o dzięki xD nie odświeżyłem stronki
13 lut 21:48
Bartek: no tak ale przedział jest od (0,2π) to wtedy f(x)=0, to tak ma być ? xD
13 lut 21:50
wredulus_pospolitus:
no jak to jak ... funkcja stała y=0
13 lut 21:52
Bartek: też mi tak wychodziło i po prostu nie byłem do tego przekonany
13 lut 21:54
Trivial:

Sam wykres wygląda tak.
13 lut 22:01