matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
Patryk:
Wykres funkcji liniowej f(x)=−2x−3 przesunieto rownolegle o wektor [2,0] i otrzymano wykres funkcji g(x)=?
13 lut 20:56
Martaaa:
f(x) = −2x−3 −−−−> g(x) = −2 (x−2) −3 + 0 = −2x+4−3 = −2x +1
13 lut 21:54