Przedstaw graficznie zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunki: sin(y
aS :): Przedstaw graficznie zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunki:
sin(y−2x) = 0, x∊<−2π;2π>, y∊<−2π;2π>
13 lut 20:35
wredulus_pospolitus:
czyli: y−2x = kπ <=> y = kπ+2x
no i rysujesz parę prostych (dla różnych 'k')
i zaznaczasz kiedy są w kwadracie <−2π;2π> x <−2π;2π>
13 lut 21:08
wredulus_pospolitus:
13 lut 21:12
wredulus_pospolitus:
oczywiście wszystkie te odcinki są domknięte (niebieski kwadrat jest domknięty ... w sumie nie
wiem czemu narysowałem go przerywaną)
13 lut 21:29
wredulus_pospolitus:
i co gorsza ... nie narysowałem kwadratu

... ale widzisz o co biega
13 lut 21:30
aS :): nom

dzięki wielkie
13 lut 23:07