planimetria
ania:): dany jest trojkat rownoramienny ABC o ramionach AC i BC oraz podstawie AB. Na prostej AB
zaznaczono na zewnatrz trojkata punkty E i F takie, ze: IAEI=IBFI. Wykaz ze trojkat EFC jest
rownoramienny.
Nie wiem jak z tym ruszyc
25 paź 16:44
25 paź 17:38
ania:):

czyli wychodzi ze A=F i B=E

no to jest ten sam trojkat co ABC

bezsensu pomocy
25 paź 17:52
ania:): gdzie mam zaznaczyc pkt E i F
25 paź 17:53
ania:): ktos wie o co tu chodzi

25 paź 18:15
ja: pomocy

25 paź 18:31
Zbronek:
25 paź 19:04
Wydi: zasada podobieństwa trójkąta bbb(bok,bok,bok)...
25 paź 19:09
ania:): czy to wszystko
25 paź 19:21