matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zależności trygonometryczne
Paula:
1
337
1
Kąt α jest ostry i tg
2
α +
=
Oblicz tg α +
tg
2
α
144
tg α
13 lut 17:54
Aga1.:
1
x=tgα+
/
2
tgα
1
1
x
2
=tg
2
α+2*tgα*
+
tgα
tg
2
α
337
x
2
=
+2
144
25
x=
14
13 lut 17:58
Eta:
1
1
1
625
tg
2
α+
= (tgα+
)
2
−2 ⇒ (tg
2
α+
)
2
=
tg
2
α
tgα
tg
2
α
144
1
25
to dla kąta ostrego tgα+
=
tgα
12
bo
Aga1
ma literówkę
15 lut 01:26