czy punkty sa współliniowe?
stevcio: A(−4,−6)
B(−1,2)
C(5,6)
i mi za cholere nie wychodzi, odp. to tak, sa współliniowe...
−6=−4a+b
2=−a+b/*(−1)
−6=−4a+b
−2=a−b
−6−2=−4a+a
a=223
no i b=−14
gdzie robie błąd?
13 lut 17:38
stevcio: b=−1623
13 lut 17:42
stevcio: b=423
13 lut 17:44
stevcio: 6=18

lol
znaczy pewnie cos zle robie
13 lut 17:47
stevcio: albo cos w ksiazce jest zle, bo nawet jak je na osi narysowalem, to krzywa bedzie
13 lut 17:49
stevcio: dobra, znalazlem to samo na forum, blad w ksiazce
13 lut 17:56
stevcio: ale niezlego mindfucka dostalem
13 lut 17:57