nierownosci
ania:): rozwiaz nierownosc
(3x+2)(x
2−5x+6)≥0
mam przyrownac oba nawiasy do zera a z drugiego obliczyc delte i x
1 i x
2
25 paź 16:28
Kasiekk: 3x+2 ≥0
3x≥ −2 / 3
x
2−5x+6≥0
Δ=b
2−4ac
Δ=25−24
Δ=1
√Δ=1
x
1=5−1
x
1=4
x
2=5+1
x
=6
25 paź 16:40
ania:): i jeszcze namalowac wykres ktory nie bedzie sie odbijał
25 paź 16:45
Kasiekk: tak
25 paź 16:45
ania:): a mnie wyszlo x1=2 a x2=3 czy nie tak?
25 paź 16:48
ania:): jak na razie to dzieki bardzo
25 paź 16:50
hihihi: ΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
↕ ↕
↕ Φ Φ ↕
∑ ⊥ ≥
↖ ∪ ↙
↘____↙
BRAWO!
25 paź 17:13
ania:): dzieki
25 paź 17:20