Zrobić tabelkę i wykres funkcji y=x²
Lusia: Zrobić tabelkę i wykres funkcji :
a) y=x²
b) y=2x²
c) y=3x²
d)y=12x²
e)y=13x²
13 lut 16:55
zielony:

a)
Tam gdzie "c" napisz y=x
2
13 lut 17:12
zielony:

Reszta tak samo
13 lut 17:13
Lusia: super @zielony czy mógłbyś stworzyć tabelkę pozostałych byłabym wdzięczna
13 lut 17:13
zielony: No rób tak samo tam gdzie c pisz do b) y=2x2 itd. i za x wstawiaj liczby(te z górej linijki
tabelki) i
wychodzą ci miejsca na osi y (dolna linijka tabelki)
13 lut 17:16
zielony:

Do b)
c to y=2x
2
Dalej na pewno dasz radę
13 lut 17:19