matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaż równania
kacper21:
Rozwiaż równania: 3tg
2
x − 1/cos
2
x = 5 2tgx + 3ctgx + 5=0 sinx + cos
2
x = 1/4 ctg
2
x − 3tg
2
x = 2
13 lut 15:30
PW:
1
Zadania 2. i 4. na jedno kopyto − dziedzina, podstawienie t=tgx,
= ctgx
t
13 lut 15:47