nierownosci
ania:): rozwiaz nierownosc
(x−1)(x−3)(x+4)≥0
25 paź 16:16
Kuba: kazdy nawias przyrownaj do 0 pozniej rysuj funkcje−jak parzystokroty pierwiastek to sie odbija,
jak nie parzystokrotny to przecina
25 paź 16:20
ania:): czyli bedzie
x=1, x=3, x=−4 i wykres z gory zaczynam bez odbijania
25 paź 16:24
ania:): czyli bedzie
x=1, x=3, x=−4 i wykres z gory zaczynam bez odbijania
25 paź 16:25
Zbronek: od góry,od prawej strony ,bez odbijania,pierwiastki należą do rozw.
25 paź 17:08
ania:): dzieki
25 paź 17:22
Zbronek: ale G(x)=3(x2+x+1) w innym zad.
25 paź 17:23
ania:): nie rozumie?
25 paź 17:29