matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Mati:
7
(x−5)
=9
(5−x)
jak to zacząć
13 lut 11:56
Janek191:
x = 5 , bo 7
0
=9
0
= 1
13 lut 11:59
Patronus:
7
x
9
5
=
7
5
9
x
7
x
*9
x
= 7
5
*9
5
(7*9)
x
= (7*9)
5
x = 5
13 lut 12:00