A więc:
| a | b | a | b | 1 | ||||||
x2+ax +( | )2 +y2 +by + ( | )2 −( | )2−( | )2 = − | ab | |||||
| 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
| a | b | a2 | b2 | 1 | ||||||
(x+ | )2 +(y+ | )2 = | + | − | ab | |||||
| 2 | 2 | 4 | 4 | 2 |
| a | b | a | b | |||||
(x+ | )2 +(y+ | )2 = ( | − | )2 | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| a | b | |||
r = | − | |||
| 2 | 2 |
| a | b | |||
S(− | , − | ) | ||
| 2 | 2 |
| a2 | b2 | 1 | ||||
r2= | + | − | ab | |||
| 4 | 4 | 2 |
| a | b | a | b | |||||
r2=( | − | )2 ⇒ r=| | − | | | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |