Pochodna
Ola ola ola : Hej hej

Mam problem z pochodną pomógłby mi ktoś?

y= x
2*lnx*cosx
y= x
3*3
x*arctgx
12 lut 20:40
wredulus_pospolitus:
(f*g*h)' = f'*(g*h) + f*(g*h)' = f'gh + f*(g'h + gh') = f'gh + fg'h + fgh'
12 lut 20:58
wredulus_pospolitus:
zastosuj
12 lut 20:58
Trivial:
W ogólności
(u1u2...un)' = u1'u2...un + u1u2'...un + ... + u1u2...un'
12 lut 21:02
Ola ola ola : A nie mógłby mi ktoś to rozpisać ?

nie umiem
12 lut 21:15
Piotr:
a czego nie wiesz ? ja nie robilem pochodnych uuuuuuuu a chyba czaje

y' = 2x*lnx*cosx +.... i jedziesz
12 lut 21:26
Ola ola ola : Umiem!
12 lut 21:33