funkcja wykładnicza
Łukasz: √0,255−x4=2√x+1−4
12 lut 20:12
zenek: Pomóżcie bo nie wychodzi mi
12 lut 20:44
Bizon:
x=24
12 lut 21:36
Łukasz: no tak ale jak to rozwiązać co mi z odpowiedzi
12 lut 21:39
Bizon:
x+1≥0 ⇒ x≥−1
p{0,25)=1/2=2−1
2x/4−5=2√x+1−4 ⇒ x/4−1=√x+1 ⇒ x−4=4√x+1
dla x≥4 x2−8x+16−16x−16=0 ⇒ x(x−24)=0 ⇒ x=24
12 lut 21:47
Bizon:
miało być:
√0,25=1/2=2−1
12 lut 21:49
Łukasz: dobra tuman jestem nie czaje
12 lut 21:55
Bizon:
... czego nie kumasz? −
12 lut 22:27
Eta:
No bo... "jezioro zamarzło"
kum−kum
12 lut 22:33
Bizon:
żabka ... a nie kuma −
12 lut 22:38