matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra
Szymek:
x − 3
x −
= 2x − 9
2
12 lut 19:30
agulka:
x−3
x−
=2x−9 /*2
2
2x−(x−3)=4x−18 2x−x+3=4x−18 −3x=−21 /:(−3) x=7
12 lut 19:45
Szymek:
Dzięki Agulka
12 lut 19:54