Marcin: Zdarzenia losowe A ,B są zawarte w Ω oraz P(A∩B')=0,7. Wykaż, że P (A′∩B)≤0,3
Można to tak trochę dziwacznie zapisać?
(A∩B')=0,7, więc..
P(A)max=0,7 i P(B')max=0,7, z tego wynika że..
P(A')max=0,3 i P(B)max=0.3 więc..
P(A′∩B)≤0,3
12 lut 18:45
Marcin: anybody?
12 lut 19:05
Saizou : a może po prostu

A'∩B⊂1−(A∩B')⇒P(A'∩B)≤1−0,7=0,3
12 lut 19:06
Marcin: Wiadomo, ale czy moje rozwiązanie będzie zaliczone?
Cześć Saizou
12 lut 19:07
Saizou :
Cześć
Marcin,
ja się nigdy z takim zapisem nie spotkałem, wiec może ktoś kompetentny się wypowie
12 lut 19:09
Marcin: kompetentni, proszę o odpowiedź
12 lut 19:10
pigor: ... , moim zdaniem , byłoby o.k. ale z małą poprawką , czyli
gdyby było tak : A'∩B ⊂ Ω−(A∩B') ⇒ P(A'∩B)≤ 1−0,7= 0,3 . ...
12 lut 22:23
Saizou :
faktycznie pigor ale chodziło o zapis Marcina
12 lut 22:24
wredulus_pospolitus:
Błąd na początku:
P(A∩B') = 0,7 => Pmin(A) = 0,7
12 lut 22:24
Marcin: Ja czekam na odpowiedź, a Ty Saizou poprawiłeś
12 lut 22:25
Saizou : a co miałem poprawić ?
12 lut 22:30
Marcin: O, dzięki wredulus. Ale dlaczego P
min(A)=0.7, skoro cześć wspólna jest równa 0.7
12 lut 22:32
wredulus_pospolitus:
skoro część wspólna wynosi 0,7 więc P(A) musi być minimum 0,7 (aby jego część wspólna z innym
zbiorem tyle mogła mieć) ... gdyby to był poziom maksimum ... to niech P(A) = 0,1 ... i dupa
12 lut 22:33
wredulus_pospolitus:
inaczej ... skoro część wspólna wynosi 0,7 ... to P(A) to jest 0,7 + to co nie jest w części
wspólnej
12 lut 22:34
Saizou : i dalej nie wiem co miałem poprawić
12 lut 22:37
Marcin: Saizou, ja tylko napisałem że pigor Cię poprawił, a nie mnie

No ok wredulus, powiedzmy że rozumiem
12 lut 22:38
Saizou :
ja to zrozumiałem
"Ja czekam na odpowiedź, a Ty
, Saizou poprawiłeś "
"Ja czekam na odpowiedź, a Ty Saizou
, poprawiłeś "
hehe czym się różnią te zapisy
12 lut 22:42
wredulus_pospolitus:
uuuu uuuu ... ja wiem ja wiem
12 lut 22:45
Saizou :
12 lut 22:47
Marcin: Jak dla mnie ten drugi zapis jest niepoprawnie

Przecież zwracam się do Pigora, a nie do
Ciebie
12 lut 22:50
Saizou : a w sumie wystarczyło przestawić czasownik i już wszyscy wszystko wiedzą

"Ja czekam na odpowiedź, a Ty
poprawiłeś Saizou "
12 lut 22:53
Marcin: Jak dla mnie pierwsze też jest zrozumiałe

Taka celowa inwersja
12 lut 22:54
pigor: ... ja mówiłem o zapisie
Saizou , że w jego zawieraniu się
zbiorów (tu zdarzeń) zamiast 1 (jeden) powinna być Ω (omega)
a co do zapisu
Marcina nie miałem zamiaru się wypowiadać,
bo nie spotkałem takowego (zapisu)

i to tyle ode mnie.
12 lut 23:04